0727 392 224

Teste și certificări la care sunt supuse scaunele auto Rear Facing
teste scaune auto

Siguranța copiilor în timpul călătoriilor cu mașina reprezintă un subiect de foarte mare interes și ar trebui să constituie o prioritate pentru toți părinții.

Poate că brațele mamei pot fi cel mai cald, îndrăgit și sigur loc din lume, dar nu atunci când copilul se află în mașină. Asigurarea copilului într-un dispozitiv de siguranță, adaptat greutății și înălțimii sale este foarte important pentru viața lui.

De asemenea, după cum confirmă toate institutele de Pediatrie din lume și specialiștii în domeniu, poziționarea rear-facing reprezintă cea mai sigură poziție pentru copil în timpul călătoriilor cu mașina.

Este importantă documentarea solidă prealabilă a părinților și chiar probarea scaunului auto înainte de achiziționarea acestuia.

Scaunele auto pentru copii trebuie să fie testate și certificate pentru a oferi un grad de siguranță ridicat în timpul călătoriilor cu mașina, pentru copilul dumneavoastră.

Etichetele de omologare ECE R44/04 și i-Size (UN R129)

Certificarea ECE R44/04

Eticheta portocalie de omologare ECE R44 garantează că scaunul auto respectă cerințele de siguranță de bază stabilite în standardul european de siguranță ECE R44. Eticheta portocalie poate indica, de asemenea, că scaunul auto este conform noului standard de siguranță i-Size (UN R129) și astfel garantează o performanță și o mai bună pentru siguranță.

În testele care sunt necesare pentru omologarea unui scaun auto cu standardul ECE R44/04 nu se măsoară efectul unui accident asupra gâtului copilului. S-a demonstrat faptul că, în cazul unui impact, forțele care acționeză asupra gâtului copilului sunt foarte mari și pot produce răni foarte grave asupra celui mic.

Certificarea R129 i-Size

În schimb, spre deosebire de R44/04, noua certificare existentă la nivelul Uniunii Europene, R129 i-Size, presupune testarea la impact lateral a scaunului auto pentru a putea fi omologat.

Testul Plus

Testul Plus, numit și Testul Sudez de Siguranță este singurul test din lume care testează scaunele auto pentru copii, luând în considerare presiunea care intervine asupra gâtului, în cazul unui accident.

Scaunele auto care au trecut Testul Plus oferă părinților siguranța că, în cazul unei coliziuni frontale, copilul nu va fi expus unor riscuri care duc la periclitarea vieții lui.

Testul Plus este un test special de impact realizat la prestigiosul institut VTI în colaborare cu alte institutii precum NTF, Folksam, Volvo și reprezentanți ai producătorilor de scaune auto din Suedia. Acesta este un test voluntar, pentru care producătorii pot opta sau nu. Este unul dintre cele mai grele teste la care pot fi supuse scaunele auto rear-facing.

Scaunele auto care se montează cu fața la sensul de mers nu au nicio șansă să treacă un astfel de test, din cauza parametrilor care sunt măsurați în cadrul acestui test.

Care sunt parametrii măsurați în cadrul Testului Plus?

  • Viteza mare
  • Distanța foarte scurtă de frânare
  • Măsurarea forțelor care intervin asupra gâtului manechinului cu ajutorul senzorilor. Forțele care intervin asupra gâtului manechinului în timpul testului sunt foarte mari.

Scaunele auto care pot fi certificate cu Testul Plus se încadrează în două variante, maxim 18 kg în cazul celor cu sistem SOFIX și maxim 25 de kg în cazul celor cu prindere în centuri.

teste scaune auto

Testul ADAC

Ce este Testul ADAC?

Testul ADAC este unul dintre cele mai cunoscute teste la care sunt supuse scaunele auto pentru copii. Este important de știut faptul că nu toate scaunele auto de pe piață sunt testate. Ele sunt selectate în funcție de volumul vânzărilor, de gradul de popularitate sau de inovație. Sunt supuse testului ADAC atât scaunele auto montate cu spatele la sensul de mers (rear facing), cât și cele montate cu fața la sensul de mers.

Testul ADAC este foarte realistic. Se utilizează un șasiu real, o carcasă de mașină autentică și manechine de diferite dimensiuni, pentru a simula diferite vârste ale copiilor. Testul cuprinde testarea la impact frontal, la o viteză de 64 km/h și testarea la impact lateral, la o viteză de 50 km/h.

Mai multe detalii despre Testul ADAC poți citi în articolul Testul ADAC – cel mai cunoscut test pentru scaunele auto.

Folksam Test

Folksam este o companie suedeză, care a luat naștere în anul 1908, ca răspuns la marile nedreptăți care se petreceau la acea vreme. Folksam este o companie mutuală, în care clienții sunt considerați proprietari ai acestei companii. În cooperare cu clienții lor, creează și oferă o varietate de soluții pentru asigurări, pensii și economii pe termen lung. Se angajează în ceea ce este important pentru clienții lor, iar siguranța în trafic reprezintă un subiect important pentru clienții lor și mai ales siguranța copiilor în maină. De mai bine de 30 de ani, Folksam efectuează cercetări cu privire la siguranța în trafic. O zonă căreia îi acordă o importanță deosebită este siguranța copiilor în mașini.

Pentru consumatori, este important să obțină informații cu privire la protejarea copiilor în timpul călătoriilor cu mașina și mai ales o îndrumare cu privire la achiziționarea celor mai sigure sisteme de siguranță pentru copii. Prin urmare, au testat 22 de scaune auto pentru copii de pe piața suedeză. Au fost testate în principal scaunele auto pentru categoria de vârstă 9 luni – 4 ani. Toate scaunele auto pentru copii incluse în test au fost anterior aprobate conform standardului Comunității Europene.

Alegând scaunele auto pe care Folksam le-a catalogat ca fiind „Bună sau cea mai bună alegere”, vă vor oferi posibilitatea să țineți copilul cu spatele la sensul de mers cât mai mult timp posibil. Aceasta reprezintă cea mai sigură modalitate de a călători pentru copii.

În cadrul testului Folksam sunt evidențiați foarte bine parametrii care țin de perioada de timp posibilă pentru a ține un copil cu spatele la sensul de mers, precum și funcțiile de protecție a copilului în timpul unui accident.

Pe scurt, obiectivul Folksam este să ofere consumatorilor, precum și celor care comercializează scaune auto pentru copii informații cu privire la criteriile care fac ca un sistem de siguranță auto pentru copii să fie sigur.

 

Reddot Winner

Red Dot Award: Product Design onorează în fiecare an cele mai bune produse. Fie că sunt plăcute din punct de vedere estetic, funcționale, inteligente sau inovatoare – obiectele premiate se aseamănă prin calitatea lor remarcabilă de design.

Originile Red Dot Award: Product Design datează din anul 1955 și evaluează cele mai bune produse create în fiecare an. Există aproximativ 50 de categorii, în cadrul cărora producătorii și designerii își pot înscrie creațiile în competiție.

 

OAMTC Test

OAMTC (cunoscut și ca Testul de Impact Austriac) și partenerii săi verifică scaunele auto pentru copii de 20 de ani încoace.

Criteriile de evaluare, precum și interpretarea rezultatelor sunt similare celor utilizate de ADAC. Se testează gradul de siguranță, funcționarea, ergonomia și nivelul de poluanți.

Acestea sunt cele mai importante teste pentru scaune auto.

Vezi si..

Comentarii

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close ✕

Pret

Cauti Promotii?

Categorii

Greutate copil

Inaltime copil

Varsta copil

Teste si certificari

Sistem montare produs

Brand

Obține o reducere de 100 lei la următoarea achiziție

Abonează-te la newsletter-ul nostru și vei primi imediat pe email un cod pentru o reducere de 100 lei, valabil doar pentru achizitia de scaune auto.
Te-ai abonat cu succes!